Boksend Opvoeden (Fase 1)


Waarom kiezen voor boksend opvoeden ?

• Werken aan zelfbeheersing​
• Werken aan een gezond zelfbeeld​
• Trauma verwerking​
• Emotieregulatie​
• Verbinden en Vertrouwen
• Werken aan een gezonde gezinsdynamiek​

Boksend Opvoeden is niet het ECHTE boksen, maar het is een weerbaarheidsprogramma wat de hulpvraag van onze leerlingen/kinderen/deelnemers kan beantwoorden. Het programma biedt verschillende boksspellen en bokslessen aan die worden ingezet om te kunnen voorzien aan de hulpvraag. Door de aangeboden boksoefeningen worden de verschillende triggers / uitdagers blootgesteld die wellicht aan een basisemotie gekoppeld kunnen worden. Dit alles met als doel om de gestelde hulpvraag te beantwoorden. Door een stuk zelfbewustzijn te stimuleren en tools mee te geven, wordt boksen als pedagogisch middel gebruikt om in gesprek te gaan. De trainer geeft handvatten en helpt de leerlingen/kinderen/deelnemers om de juiste keuze te maken door vooraf concrete afspraken te maken. Bij een vervolgtraining is er altijd een kort evaluatiemoment hoe de transfer aan de hand van de gemaakte afspraken thuis is toegepast. Wat we in de zaal ervaren en leren over onszelf, passen we thuis of op school toe. Ervarend leren en lichaamsgericht werken is waar Boksend Opvoeden voor staat. Reflectievragen kunnen zijn: ‘Waar zat mijn hartslag? 25%, 50%, 75% of 100%? Welke emotie kreeg ik bij welke hartslag?’  We hebben een mentaal, fysiek en emotioneel doel. Daarnaast vergroten we het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en zelfbeheersing. Dit alles door planmatig en doelgericht te werken.

Het programma kan individueel, gezinsondersteunend of in groepsverband aangeboden worden. Voor individuele of gezinscoaching kunt u contact opnemen voor het maken van een intakegesprek. Vervolgens plannen we 5 trainingen in en een outtake. Indien gewenst wordt er ongeveer drie maanden na het traject een opfristraining ingepland. 
Boksend Opvoeden is geaccrediteerd en opgenomen in het aanbod 'Stichting Keurmerk Beroepsscholing'. SKB al jarenlang voor beoordeling van de kwaliteit in het veld van accreditatie van de psychosociale opleidingen en scholingen. www.stichtingskb.nl
Meer info over het weerbaarheidsprogramma: www.boksendopvoeden.nl                                        (Tevens de bron)Wekelijks op de dinsdagen.
Interesse? Geef je op via het contact formulier.


MAANDABONNEMENT ONBEPERKT BOKSEND OPVOEDEN (SPECIFIEK)
4    t/m 11 jaar                €17,50 p.m.
12  t/m 16 jaar                €17,50 p.m.

17 jaar en ouder              €17,50 p.m.

Gezin                                 €27,50- p.m.JEUGDFONDS  
Hebt u een laag inkomen? Kan uw kind daarom niet meedoen aan een sport- of cultuuractiviteit? Dan kunt u misschien het Jeugdfonds Sport en Cultuur gebruiken voor uw kind. Een intermediair (sportfunctionaris) doet de aanvraag voor u. Het fonds betaalt dan het lidmaatschap en in sommige gevallen het materiaal en sportkleding. Gezinnen en doorverwijzende organisaties kunnen contact opnemen met de gemeente: sport@hoogeveen.nl.                                                     
Meer informatie:  Jeugdfonds Sport en Cultuur - Gemeente Hoogeveen 


GEEN INSCHRIJFGELD
​PROEFLES ALTIJD GRATIS!