Kickboksen 

Voor jongeren v.a. 16 jaar en ouder.
Kickboksen is een populaire vechtsport, waarbij zowel de benen als de handen gebruikt mogen worden. Een belangrijk onderdeel van onze lessen bestaat uit het aanleren van de juiste techniek.
Kickboksen is een gezonde manier van bewegen, zo train je met kickboksen zowel full body als aan je conditie. Daarnaast vergoot je de lenigheid van je spieren en word je zelfverzekerder. Van kickboksen wordt je ook fit, sterk en je doorzettings-uithoudingsvermogen neemt toe. 


Bij Energy Gym Tatami zijn er verschillende vormen van Kickboks lessen die worden aangeboden. Er wordt namelijk op recreanten/ beginners niveau en op gevorderden niveau getraind. Tijdens de kickboks lessen worden sparringstechnieken gebruikt die niet volledig mogen worden geplaatst. 


Het algehele sparren is hier ook zeker niet verplicht! 

Vanaf 16 jaar tot 18 jaar mogen geen gerichte technieken naar het hoofd gemaakt worden. Daarnaast vinden we het erg belangrijk om te zorgen voor een veilige sportomgeving. 

De lessen zijn hierdoor gevarieerd en voor zowel mannen als vrouwen geschikt. 


Wat ben je voor het kickboksen nodig 

Zorg voor een drinkfles gevuld met water en een handdoek voor het zweten Bitje, dit is ter bescherming van je gebit. Bandages, voor versteviging van je pols, en knokkels (of binnenhandschoenen) Bokshandschoenen, om stoten te kunnen plaatsen 

Tok ter bescherming van de edele delen Scheenbeschermers, voor het beschermen van de schenen Een Kickboks broekje T-shirt, bij overmatige transpireren extra t-shirt meenemen 

Uiteraard behoef je deze niet direct aan te schaffen voor de eerste les. Zodra je je hebt ingeschreven, is het wel de bedoeling dat je het aanschaft. Dit kan ook via de sportschool.
• Bokshandschoenen en scheenbeschermers op locatie verkrijgbaar. 


Personal Training Kickboksen 

Voor jongeren v.a. 16 jaar en ouder. 

In deze training leer je stapsgewijs op een cognitieve wijze de technieken binnen het kickboksen en werken we gericht aan jouw persoonlijke fysieke
 doel.
 We werken naast de technieken aan jouw algehele fitheid zoals; coördinatie, lenigheid, uithoudingsvermogen, kracht en snelheid. 

Afhankelijk van je ervaring, fysieke gesteldheid en fitheid gaan we je activeren en motiveren om je naar de next level te brengen. 

Dit alles kan ook in DUO-vorm (2 personen)
• Bokshandschoenen en scheenbeschermers op locatie verkrijgbaar. 


BOKSZAKTRAINING & PADTRAINING 

Voor jongeren v.a. 16 jaar en ouder. 

Tijdens de bokszaktraining en pad training ben je non-contact en semi –contact aan het trainen.
 Je boks niet tegen elkaar, maar met elkaar.
 De lessen zijn een combinatie van technieken op de zak, op de armpads en een goede aanvulling op de technieken voor in de kickboks groepslessen.
 Zaktraining is veruit de allerleukste en dynamische manier om ook het hele lichaam te trainen,
 af te vallen, je conditie, uithoudingsvermogen aanzienlijk te verbeteren, je geest sterker te maken en tegelijkertijd wordt je weerbaarder en zelfverzekerder. 

Interesse? Geef je op via het contact formulier.